Analize medicale

Efectuarea unor analize medicale corecte și oferirea unor rezultate precise și rapide reprezintă factori determinanți în procesul de prevenție, de stabilire a diagnosticului dar și a tratamentului oferit de medici.

Medicina de laborator la Spitalul „Providenţa”:

 • Laborator de analize medicale modern pentru investigații realizate în ambulatoriu dar și în cadrul spitalizărilor continue și de zi;
 • Deservește atât Policlinica „Providența” cât și Spitalul „Providența”;
 • 2 puncte de recoltare proprii pentru pacienți;
 • Gamă completă de analize și investigaţii:

  -  Biochimie

  -  Hematologie

  -  Imunologie

  -  Microbiologie

  -  Anatomie patologică

  -  Citologie

  -  Parazitologie

  -  Toxicologie

 • Peste 11.000 de analize efectuate lunar;
 • Pachete speciale cu plată pentru o evaluare generală a stării de sănătate: START și CONFORT;
 • Posibilitatea de a primi rezultatele analizelor efectuate direct pe email.

Calitatea serviciilor oferite asigurată prin:

 • Personal specializat cu o experiență bogată în medicină de laborator: medici, biochimiști, chimiști, asistente medicale și informaticieni cu o înaltă calificare profesională și deschidere către nou;
 • Aparatură modernă, performantă, care asigură un standard de calitate înalt, fiind certificate ISO 9001;
 • Reactivi dedicați, control intern de calitate zilnic și control extern de calitate lunar;
 • Sistem de management al calității conform standardului SR EN ISO 15189, laboratorul fiind acreditat RENAR și CoNAS.

Puncte de recoltare:

Pacienţii care doresc să beneficieze de servicii medicale de laborator au posibilitatea de a opta între două puncte de recoltare:

 • Policlinica „Providenţa” - situată pe b-dul Ştefan cel Mare, nr. 10, pe esplanada de la Cub, lângă Mitropolie. Program recoltare: Luni-Vineri: 07:00 - 09:30.
 • Ambulatoriul de specialitate al Spitalului „Providenţa”, situat pe Şoseaua Nicolina, nr. 115 (lângă Centrul de Conferinţe). Program recoltare: Luni-Vineri: 07:00 - 10:30.

Analize decontate de CAS

Pacienții asigurați care prezintă un bilet de trimitere de la medicul de familie/specialist vor beneficia de analize medicale gratuite. Medicii care oferă aceste bilete trebuie să fie în relaţie contractuală cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Iași (CJAS) iar analizele gratuite sunt disponibile în limita unui plafon lunar acordat de CJAS Iași.

Analize cu plată

Orice pacient neasigurat sau fără bilet de trimitere poate solicita efectuarea unor analize cu plată, fără o programare în prealabil. Totodată, după epuizarea fondului alocat de CJAS Iași pentru luna în curs, pacienții care nu doresc să aștepte fondurile disponibile din luna următoare pot opta pentru plata integrală a investigațiilor medicale efectuate.

Vezi tarifele analizelor de laborator aici

Pachete de analize medicale 

Pentru pacienții care nu sunt asigurați sau pentru cazurile în care fondurile lunare alocate de CAS Iași sunt epuizate și există pacienți care doresc să achite contravaloarea investigațiilor, Spitalul „Providența” propune  pachete promoționale de analize medicale. Pachetele beneficiază de o reducere de 20% iar lista completă o găsiți aici .

Puncte de recoltare:

Pacienţii care doresc să beneficieze de servicii medicale de laborator au posibilitatea de a opta între două puncte de recoltare:

 • Policlinica „Providenţa” - situată pe b-dul Ştefan cel Mare, nr. 10, pe esplanada de la Cub, lângă Mitropolie. Program recoltare: Luni-Vineri: 07:00 - 09:30.
 • Ambulatoriul de specialitate al Spitalului „Providenţa”, situat pe Şoseaua Nicolina, nr. 115 (lângă Centrul de Conferinţe). Program recoltare: Luni-Vineri: 07:00 - 11:00.

Pentru infomații cu privire la condițiile de recoltare și la procedura de achiziționare a unuia dintre aceste pachete, vă rugăm să ne contactați: Spitalul „Providența”  - 0232 241 271 / 0730 230 030 / 0786 261 263 (consilier medical).

Servicii medicale în această specialitate oferite de: 
Spitalul Providența