Policlinica Providenţa

Providența este un centru de sănătate cu un spital și o policlinică, unde pacientul descoperă valoarea medicinii creștine prin servicii performante, unde medicul conlucrează cu Dumnezeu în actul vindecării.

Cu peste 25 ani în slujba sănătății, cele două așezăminte medicale sunt sprijinite și îndrumate de Mitropolia Moldovei și Bucovinei și militează pentru o medicină de tip creștin, dragostea faţă de aproapele aflat în suferinţă şi o relaţie medic-pacient bazată pe încredere, respect şi compasiune.

Providența își propune să acţioneze în direcţia educaţiei pentru sănătate, aplicând preceptele creştine ale Bisericii noastre, grija faţă de cel aflat în suferinţă şi tratamentul nediferenţiat al bolnavilor.

Ne dorim ca toți pacienții care ajung  în Providența să descopere valoarea medicinii  prin servicii performante, în care medicul conlucrează cu Dumnezeu în actul vindecării.

Policlinica Providența este o unitate medicală, care oferă consultații, diagnostic și tratament  în regim  de ambulator.

De 7 ani, Policlinica Providența își întâmpină pacienții, într-un spațiu nou,  central, complet amenajat şi modernizat, situat pe bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt, nr 10, Bl. B1, Parter și Mezanin,  în zona Cub, lângă Mitropolia Moldovei și Bucovinei. 

Policlinica Providența beneficiază de  competența a  peste 50 de cadre medicale și oferă servicii de sănătate pentru adulţi şi copii – analize de laborator, consultaţii, investigaţii şi explorări – în peste 26 de specialităţi medicale.

În cadrul Policlinicii, pacienţii pot beneficia de următoarele servicii medicale:

1. Servicii medicale clinice.

2. Servicii medicale paraclinice:

• Analize de laborator (biochimie, hematologie, imunologie, microbiologie);
• Radiografii;
• Ecografii (cord, abdomen, tiroida, pelvis, endovaginal, sân, etc.);
• Colposcopii (cu videocolposcop);
• Fibroscopie ORL
• Audiograme (tonale, vocale, impedanţă);
• Electrocardiograme (EKG);
• Electroencefalograme (EEG);
• Teste de efort;
• Osteodensitometrii;
• Spirometrii.

3. Alte servicii: servicii de medicina muncii, farmacie cu circuit deschis, servicii de optică medicală.

Desfășurată pe o suprafață totală de 1400 mp, Policlinica Providența include 20 de cabinete medicale, o farmacie cu circuit deschis, un cabinet de radiologie și imagistică medicală precum și un punct de recoltare pentru analize medicale.

 Providența facilitează accesul la servicii medicale performante și către cei aflați în nevoie, o parte din venituri fiind direcționate în acest sens.

 În cadrul Policlinicii Providența, pacienții asiguraţi beneficiază gratuit de consultații, analize de laborator și investigații (radiografii, ecografii, etc. ), pe baza biletului de trimitere de la medicul de familie sau specialist, în peste 15 specialități medicale.    

Programări şi informaţii

Ori de câte ori aveți o problemă de sănătate, apelaţi cu încredere la specialiştii din Policlinica Providenţa.

Pentru a face o programare la unul dintre medicii Policlinicii Providenţa sau pentru  a solicita informații suplimentare despre serviciile medicale, vă rugăm să ne contactaţi prin telefon, la oricare dintre numerele: 0232  215 940, 0729 292 897 sau direct la recepţia policlinicii.

Programările se pot face și online, prin e-mail, pe adresa programari.policlinica@providentamedical.ro.

Program - Policlinica Providența este deschisă  de Luni până Vineri, în intervalul 07.00 – 21.00.

Localizare: în centrul oraşului  Iaşi, pe Bulevardul Ştefan Cel  Mare şi Sfânt, nr. 10, Bl. B1, parter, pe esplanada Cubului, lângă Mitropolie.

 

Povestea Providența a început în 1998 prin binecuvântarea Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, pe atunci Mitropolitul Moldovei și Bucovinei.

 

Policlinica a fost inaugurată sub denumirea de „Centrul de Diagnostic și Tratament”, în octombrie 2000, în prezenţa P.F. Patriarh Teoctist al Romaniei, S.S. Bartolomeu I al Constantinopolului, I.P.S. Daniel al Moldovei şi Bucovinei şi a altor ierarhi români.

 

În 2008 și-a deschis porțile Spitalul Providența, primul din cadrul Bisericii, cu o structură avizată de Ministerul Sănătății.

 

Extinderea Laboratorului propriu de analize al Spitalului.

 

Primele intervenții chirurgicale în Secțiile de Chirurgie Generală și Oftalmologică din cadrul Spitalului.

 

Mutarea Policlinicii Providența într-un spațiu nou, sfințit de Preafericitul Daniel, Patriarhul României, pe 13 octombrie 2012

 

Înființarea și dotarea Departamentului de Radiologie și Imagistică medicală din cadrul Policlinicii.

 

Înființarea în cadrul Policlinicii a Centrului de Alergologie, Centrul de diagnostic precoce al alergiei la proteina laptelui de vacă.

 

Achiziția primului Mamograf 3D din Zona Moldovei în cadrul Spitalului Providența.

 

Deschiderea Centrului de examinare și diagnosticare în patologia glandei mamare al Spitalului Providența.

 

Efectuarea primelor puncții mamare în cadrul Spitalului.

 

Providența înseamnă astăzi un Spital, o Policlinică și o Fundație, create din dragoste față de oameni:

 
  • Peste 20.000 de pacienți tratați anual în Spitalul Providența.
  • Peste 1000 intervenții chirurgicale efectuate anual în Spitalul Providența.
  • Laborator propriu de analize care efectuează peste 170 de tipuri de analize.
 
  • Creșterea în 25 de ani a numărului de medici de la 17 la 47 actual în cadrul Policlinicii Providența.
  • De-a lungul anilor, la Policlinica Providența nu au lipsit campaniile umanitare cu care s-au ajutat gratuit cu servicii medicale mii de pacienți.
  • Pentru anul 2020 Policlinica se extinde pe o suprafață de 1.000 mp, unde vor fi încă 9 cabinete, un centru performant de gastroenterologie și altul de mică chirurgie.