Despre noi

Povestea Providența a început în 1998, într-o zi luminoasă de 16 august, când, prin binecuvântarea Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, pe atunci Mitropolitul Moldovei și Bucovinei,  s-a inaugurat Centrul de diagnostic și tratament, cu un laborator încorporat.

Completând solicitările  pacienților noștri, în tratarea problemelor de sănătate, ne-am dezvoltat și astfel, în 2008, am devenit Primul Spital al Bisericii, cu o structură avizată de Ministerul Sănătății, de 102 paturi.

În perioada 2010-2012, prin binecuvântarea și purtarea de grijă a Înaltpreasfințitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei s-au efectuat lucrări de extindere și modernizare a spitalului și a policlinicii.

Providența înseamnă astăzi un spital și o policlinică, create din dragoste față de oameni. Cele 2 așezăminte medicale sunt sprijinite și îndrumate de Mitropolia Moldovei și Bucovinei și militează pentru o medicină de tip creștin, dragostea faţă de aproapele aflat în suferinţă şi o relaţie medic-pacient bazată pe încredere, respect şi compasiune. 

Providența își propune să acţioneze în direcţia educaţiei pentru sănătate, aplicând preceptele creştine ale Bisericii noastre, grija faţă de cel aflat în suferinţă şi tratamentul nediferenţiat al bolnavilor. Valorile în care credem și care ne ghidează în activitatea noastră sunt:  Competență, Solidaritate, Dedicare, Integritate și Credință.

Spitalul și Policlinica Providența sunt în contract cu Casa Națională de Asigurări de Sănătate.

 Ne dorim ca toți pacienții care ajung  în Providența să descopere valoarea medicinii  prin servicii performante, în care medicul conlucrează cu Dumnezeu în actul vindecării.  

 

Policlinica Providența

 

Policlinica Providența este un centru de sănătate, care oferă consultații, diagnostic și tratament  în regim  de ambulator.

Începând cu luna septembrie 2012, odată cu împlinirea celor 13 ani de activitate, Policlinica Providența își întâmpină pacienții, într-un spațiu nou,  central, complet amenajat și modernizat, situat pe bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt, în zona esplanadei Cub, lângă Mitropolie. 

Aici,  în Policlinica Providența, împlinim zilnic provocarea de a oferi fiecărui pacient tratamentul potrivit și de a descoperi, împreună, cum starea sufletească influențează și sănătatea trupească: prin Echilibru, Dedicare și Credință. 

Policlinica Providența beneficiază de  competența a peste 40 de cadre medicale și oferă servicii de sănătate pentru adulți și copii – analize de laborator, consultații, investigații și explorări – în 25 de specialități medicale. 

Centrul de sănătate  Providența oferă o serie de servicii în contract cu Casa Județeană de Asigurări de Sănătate Iași dar și servicii cu plată, la prețuri accesibile.

Providența facilitează accesul la servicii medicale performante și către cei aflați în nevoie, o parte din venituri fiind direcționate în acest sens.

 

Programări

Programările se pot face zilnic prin telefon, la oricare dintre numerele:  0232  215 940, 0729 292 897 sau direct la recepția policlinicii.  

Programările se pot face și online, prin email, pe adresa  programari.policlinica@providentamedical.ro

 

Spitalul Providența

 

Spitalul Providența a fost inaugurat în octombrie 2000, în prezenţa P.F. Patriarh Teoctist al Romaniei, S.S. Bartolomeu I al Constantinopolului, I.P.S. Daniel al Moldovei şi Bucovinei şi a altor ierarhi români.

Astazi, Spitalul Providența are  o capacitate de 102 paturi, 2 săli de operație, o unitate de terapie intensivă, saloane și rezerve dotate și amenajate conform standardelor și oferă servicii de spitalizare de zi și continuă pentru toate categoriile de pacienți, atât din Iași, cât și din țară.

Spitalul Providența este prima unitate medicală de acest gen din structura Bisericii Ortodoxe Române și oferă servicii medicale la un înalt standard de calitate în cadrul celor cinci secții de  care dispune:

•ATI- Anestezie Terapie intensivă.

•Chirurgie generală

•Medicină internă (Cardiologie, Gastroenterologie)

•Oftalmologie

•Recuperare medicală

Din punct de vedere medical, spitalul este subordonat Direcției de Sănătate Publică (DSP) Iaşi, ca şi celelalte unităţi medicale locale, iar din punct de vedere patrimonial aparţine Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei. De asemenea, unitatea se află în contract cu Casa Judeţeană a Asigurărilor de Sănătate (CJAS) Iaşi.

 

Programări

Programările se pot face zilnic, prin telefon, la oricare din numerele 0232 241 271, 0730 230 030  sau la adresa de e-mail: programari.spital@providentamedical.ro