Un nou tratament dermatologic la Policlinica Providența: „Stop imperfecțiuni!”

Din cele mai vechi timpuri a existat o preocupare constantă pentru un aspect frumos şi sănătos al tenului; orice leziune cutanată, mai ales la nivelul feței, este un motiv de stres şi va determina o necesitate constantă în găsirea unei formule terapeutice de rezolvare a suferinţei cutanate. Implicaţiile psiho-sociale ale problemelor pielii sunt cu atât mai mari cu cât pacientul are relaţii sociale, are un grad mare de expunere, suferinţa cutanată este cronică sau fără o rezolvare consistentă.

Leziunile cutanate de la nivelul feței variază de la modificări acneice (chisturi, comedoane, papule roşii, pustule), la tulburări de pigmentare (melasmă, discromii diverse postinflamatorii), ten cu tendinţă la îmbătrânire şi deshidratare, cu aspect tern şi accentuarea ridurilor fine, până la fenomene secundare expunerii solare prelungite, cu apariţia keratozelor actinice sau a fragilităţii cutanate.

Rezolvarea acestor probleme necesită un program de îngrijire constant, adaptat nevoilor cutanate şi toleranţei cutanate, program ce însumează de obicei proceduri specifice de curăţare a tenului, hidratare, atenuarea iritaţiilor, densificare cutanată prin variante dermatocosmetice, fotoprotecţie solară dar şi îngrijiri particulare, tratamente dermatoestetice efectuate în cabinetul dermatologic.

Cu o largă experienţă de utilizare, combinaţiile de alpha şi betahidroxiacizi au un efect adjuvant, prin efectul lor antiinflamator, proexfoliant, de reînnoire şi stimulare a sintezei de colagen şi elastină, de iluminare a petelor pigmentare. Alegerea combinaţiei optime este la îndemâna dermatologului, după realizarea unei consultaţii iniţiale, de stabilire a diagnosticului şi planului de tratament. Consultaţia este necesară pentru a identifica o problemă ce necesită atenţie, pentru a vedea tipul de ten, pentru a verifica eventuale intolerante sau alergii, pentru a găsi o formulă optimă, astfel încât să tratăm fără să agresăm pielea şi pentru a găsi o frecvenţă confortabilă pentru aceste proceduri.

Acum, în Policlinica Providența se poate face un tratament dermatologic nou pentru pacienții cu leziuni acneice, cu ten îmbătrânit, cu keratoze actinice sau cu pigmentații melanice faciale, la prețul de 135 lei / ședință sau sub forma unui pachet de patru ședințe la prețul de 490 lei.

Acest tratament constă în peeling superficial cu asociere de alpha hidroxiacizi cu efect antiinflamator, keratoreglator, fiind ușor de tolerat, fără descuamare semnificativă, atenuând leziunile de acnee și alte imperfecțiuni cutanate.

În mod optim, se efectuează săptămânal sau la 10 zile, în funcție de aspectul tenului, de toleranță și de evoluție.

Vă puteți programa la o consultație la specialiștii noștri, cu bilet de trimitere de la medicul de familie sau cu plată, consultația fiind necesară pentru identificarea problemelor pacientului.

Programarile se pot face la sediul Policlinicii Providența din Bulevardul Ştefan cel Mare şi Sfânt nr. 10, Bl. B1, Parter (lângă Mitropolia Moldovei şi Bucovinei), la numerele de telefon 0232/215.940 şi 0729.292.897 sau pe e-mail la adresa programari.policlinica@providentamedical.ro.