Tratamente LASER, acum și la policlinica Providența

Doamna Dr. Elena Crihan, medic primar Dermatovenerologie la policlinica Providența, ne oferă informații despre importanța tratamentelor LASER, tratamente moderne care vin în sprijinul pacienților.

În medicină în general, și în dermatologie în particular, s-au facut progrese uriase in ultimii ani. Multe afecțiuni se pot trata sau ameliora în mod semnificativ prin diverse tipuri de tratamente sau proceduri. Tratamentul LASER este una dintre aceste soluții.  Dermatologia este unul dintre domeniile medicale care beneficiază de acest progres uimitor prin dezvoltarea și perfecțioanrea continuă a sistemelor LASER. Deși până acum cea mai mare atenție au avut-o tratamentele cu LASER pentru sfera estetica a dermatologiei, din fericire ne putem bucura de  progresul tehnologic și pentru tratarea sau ameliorarea unor afecțiuni generale cum sunt rozaceea, ciuperca unghiei, vasele sparte de pe față sau picioare, hemangioame la copii sau adulți.

Pentru că  la policlinica Providența încercăm să fim mereu în pas cu tehnologia, ne-am îmbunătățit protofoliul de proceduri pe care le efectuăm pentru pacienți cu un LASER performant: platforma Cutera XEO. Acest dispozitiv medical este produs de compania americană Cutera, aprobat de FDA (Food and Drug Administration) pentru tratamente medicale. Acest aparat medical performant poate rezolva mai multe probleme ale pielii legate de excesul de păr, de îmbatranirea pielii, porii dilatați, de vase de sânge inestetice de pe față sau picioare, hemangioame, ciuperca unghiei, ameliorează aspectul unor cicatrici inestetice după intervenții chirugicale, roșeața difuză a obrajilor.

Terapia LASER Nd:Yag folosește intensitatea luminoasă cu lungimea de undă de 1064 nm eliberată de acest dispozitiv medical performant pentru a acționa precis la locul care ne interesează fără a distruge sau afecta țesuturile din jur, practic acționează în profunzimea pielii, dar lasă pielea de la suprafață intactă, fără cicatrici, fără ace sau bisturiu.

Sistemul LASER Cutera XEO tratează sigur și eficient atât vasele de sânge mici și fine de pe față (cuperoza, telangiectazii), cât și cele de pe picioare (venectazii) sau din alte zone ale corpului atât la femei cât și la bărbați. Știm cu toții cât de supărătoare și vizibile și greu de ascuns sunt vasele de sânge sparte de la nivelul nasului sau obrajilor sau chiar de pe picioare. Acum avem posibilitatea de a face aceste lucru doar o amintire. După tratament aceste vase sunt înlăturate definitiv, fără urmă.

De asemenea si hemangioamele mici sau mai mari (ca niște puncte roșii) de pe față sau de pe corp, la copii sau la adulți pot fi tratate cu succes prin același procedeu de LASER vascular.

♦ De ce să folosim tratamentul LASERUL Cutera XEO pentru îndepărtarea vaselor de sânge vizibile și inestetice?

 • Tratamentul LASER este singura modalitate de a trata aceste vase de la nivelul feței; pentru vasele de pe picioare se poate asocia cu scleroterapia pentru vasele de diametru mai mare
 • Nu lasă urme vizibile pe piele (purpură)
 • Penetrează în profunzime vasele de sânge, fără a distruge pielea de la suprafață

 

♦ De ce să folosim tratamentul LASER Cutera XEO pentru rozacee?

 • Poate trata și roșeața difuză a pielii și vasele fine sparte de pe obraji, nas sau bărbie
 • Tratamentul LASER va rări perioadele de roșeată spontană a pielii care apare la soare, aburi, emoții, consum de alcool, picant sau fierbinte

 

♦ De ce să folosim tratamentul LASER Cutera XEO pentru hemangioame?

 • Se poate utiliza și pentru copiii (cu anestezie locală cu cremă, fără durere)
 • De multe ori e suficientă o singură ședintă de tratament

 

Femeile cu păr în exces pe față sau în alte zone, femeile sau bărbații care se chinuie cu foliculita se pot bucura de beneficiile epilării moderne cu LASER. Acest tratament se poate realiza pe toate tipurile de piele de la cel mai deschis la culoare până la cel mai închis, atât pentru bărbați cât și pentru femei, pentru că are un sistem de racire încorporat care protejează țesuturile din jur și acționează doar pe firul de păr.

♦ De ce să folosim LASERUL Cutera XEO pentru epilare?

 • Se poate epila orice zonă a corpului
 • Se poate utiliza pe orice tip de piele, chiar și cea mai închisă la culoare
 • LASERUL este singurul tratament care trateaza cauza foliculitei (inflamația la baza firului de păr)

 

O altă procedură care se poate realiza cu LASERUL Cutera XEO este legată de pierderea elasticității pielii și îmbătrânirea prematură în asociere cu expunerea necontrolată la soare, porii dilatați ai persoanelor cu acnee sau cu ten gras sau cu tendință de rozacee. Întinerirea cutanată și menținerea aspectului tânăr și sănătos al pielii poate fi realizat cu succes cu tratamentul LASER Genesis care acționeaza exact în locul unde se formeaza colagenul. Procedura se efectuează fără anestezie locală pentru că disconfortul pe care îl simte pacientul este minim, o ușoară senzație de încălzire a pielii progresivă ca după expunerea la soare, senzație care dispare la scurt timp după terminarea procedurii.

♦ De ce să folosim LASERUL Cutera XEO pentru îmbunătățirea texturii și aspectului general al pielii?

 • Nu este un tratament dureros
 • Se pot relua activitățile zilnice imediat după procedură
 • Stimuleaza sinteza de colagen, deci poate fi efectuat preventiv de la vârsta de 25 de ani

 

Pe lângă aceste numeroase indicații ale tratamentelor cu LASER și unele afecțiuni ale unghiilor beneficiază acum de solutii cu ajutorul acestui sistem medical, cum este ciuperca unghiei.

♦ De ce să folosim tratamentul LASER pentru ciuperca unghiei?

 • este un tratament neinvaziv, nu distruge unghia și nu afectează pielea din jur
 • sunt necesare puține sedinte spatiate la câteva săptămâni
 • nu are efecte adverse

 

Știm cât pot fi de supărătoare multe din afecțiunile pielii care sunt vizibile și ne bucurăm că trăim vremuri în care avem soluții pentru cea mai mare parte a afecțiunilor dermatologice cu riscuri minime, fără internare și perioadă de recuperare și cu întoarcerea imediată la activitățile noastre zilnice. Tratamentele LASER sunt o șansă pentru pacienți de a trata aceste afecțiuni care altfel nu s-ar rezolva cu tratamente clasice sau care au contraindicații pentru tratamente clasice.

 

Doamna Dr. Elena Crihan, medic primar Dermatovenerologie la policlinica Providența, oferă consultații în regim cu plată, dar și gratuit, în baza biletului de trimitere de la medicul de familie sau medicul specialist.

Vă stăm cu drag la dispoziție pentru informații și programări:

📧 programari.policlinica@providentamedical.ro

📱 0729 292 897

☎️ 0232 215 940

💬 WhatsApp 0729 292 897