Sfaturi pentru pelerinii care vin însoţiţi de copii la Hramul Sfintei Cuvioase Parascheva de la Iași

Foto: Oana Nechifor

Medicii din cadrul Policlinicii Providenţa se preocupă, ca în fiecare an, și de pelerinii care în preajma datei de 14 octombrie vin la Iași pentru a se închina Sfintei Cuvioase Parascheva. O atenție specială va fi acordată în acest an pelerinilor care vor veni însoțiți de copii. Pentru aceștia, cadrele medicale au câteva sfaturi:

Învăţaţi-vă copilul să se spele bine şi cât mai des pe mâini. 

Folosiţi la nevoie un gel de dezinfectat mâinile copilului şi şerveţele umede atunci când nu aveţi posibilitatea să se spele pe mâini.

Oferiţi-i o alimentaţie sănătoasă şi pe perioada pelerinajului.

Faceţi pachete de hrană pentru ei cu alimente neperisabile şi despre care ştiţi foarte bine că sunt proaspete. 

Nu hrăniţi copilul cu alimente de la fast-food sau de la persoane necunoscute.

Vorbiţi-i copilului cu bucurie despre ce înseamnă un pelerinaj, de ce veniţi aici şi ce înseamnă pentru D-vs acest lucru.

Invăţaţi copilul să nu se depărteze de D-vs fără să ceară voie.

Poate fi binevenită notarea numărului D-vs de telefon pe o hârtiuţă pe care să o puneţi în buzunarul hăinuţei copilului.

Copilul va fi bine hidratat, ferit de căldură sau de frig excesiv şi de curent sau ploaie.

Dacă are febră, secreţii nazale abundente, dureri faringiene, tuse, diaree, erupţii cutanate sau mucoase, consultaţi medicul înainte de a-l aduce în pelerinaj sau dacă deja sunteţi ajunşi, adresaţi-vă punctelor noastre de prim ajutor din curtea catedralei mitropolitane.

Nu uitaţi să avertizaţi medicii asupra eventualelor probleme medicale (alergii, probleme cardiace, oftalmolgice) precum şi a soluţiilor terapeutice de urgenţă.

Vă aşteptăm cu drag!