O altfel de bucurie de ziua Cuvioasei noastre Parascheva

Cu binecuvântarea Înalpreasfinţitului Părinte Mitropolit Teofan, Policlinica, Spitalul şi Fundaţia Medicală Providenţa, au organizat în curtea Catedralei Mitropolitane din Iaşi, de zilele hramului Cuvioasei Maicii noastre Parascheva, activităţi specifice,sociale şi medicale, venind în ajutorul celor aflaţi în suferinţă şi al pelerinilor care au avut de suportat în aceste zile, frigul aspru şi ploaia.

Astfel la punctul de prim ajutor organizat în colaborare cu Asociaţia Medicilor şi Farmaciştilor Ortodocşi din România, filiala Iaşi, s-a acordat asistenţă medicală pentru 256 de pacienţi, medicaţia necesară fiind asigurată de farmacia Medikon din Iaşi şi SC Antibiotice SA.

La cortul Providenţa, au fost distribuite cu sprijinul Sectorului De Asistenţă Socială şi Medicală „Diaconia” peste 8.000 de pahare cu ceai, şi 15 kg de bomboane pentru copii.

Angajaţii acestor instituţii medicale, au participat cu bucurie şi însufleţire, ca voluntari în toată perioada aceasta, la punctul de prim ajutor, non-stop iar la cort câte 12 ore/zi.

Sărbătoarea  Cuvioasei, este ca în fiecare an, sărbătoarea tuturor, deci şi a noastră a celor care ne ostenim lucrând şi la vindecarea trupească. Cercetarea celor aflaţi în suferinţă rămâne o datorie mântuitoare a fiecăruia dintre noi.

Mulţumim tuturor celor care ne-au sprijinit în această lucrare şi au făcut posibil un  mic ajutor pentru pelerinii veniţi de departe.

 

Etichete