I.S.U.J. Iași a prezentat un curs de prim ajutor la policlinica Providența

Vineri, 24 februarie a.c., cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit Teofan, s-a desfășurat în cadrul „Policlinicii Providența din municipiul Iași” o nouă activitate comună de prevenire a situațiilor de urgență, incendiu, accident, căderi de la înălțime etc ce a presupus exemplificarea acordării măsurilor de prim ajutor, a modului de comportare ce trebuie adoptat pe timpul producerii unei situații de urgență, în baza Protocolului de colaborare între Arhiepiscopia Iașilor și ISU Iași.

La activitate au participat 50 de persoane, cadre medicale, alături de pr. Marius Burghelea, directorul Departamentului SSM/PSI-SU al Arhiepiscopiei Iașilor.

Cine este persoana care poate acorda primul ajutor?

Primul ajutor în caz de accidentare sau de îmbolnăvire acută trebuie sa fie acordat la locul unde s-au produs acestea, de către orice persoană care este pregatită pentru astfel de intervenții. Este necesar ca această pregătire să fie completată cu antrenamente periodice, pentru ca salvatorii să poată efectua manevrele de salvare oricând și oriunde.

https://www.facebook.com/isuiasi/posts/pfbid033ju2rgo6Zj6Z5Jg8hi6b5UaHx…