Ajută-ți copilul să vadă bine!

„Exercițiile ortoptice reprezintă o „gimnastică oculară”, o antrenare a celor doi ochi pentru a vedea împreună (vedere binoculară). Sunt recomandate de către oftalmolog copiilor și uneori adulților în anumite strabisme, probleme de focalizare, în tratamentul ochiului „leneș” (ambliop), cu scopul de a antrena mușchii slabi, de a consolida vederea dată de cei doi ochi la nivel cerebral și respectiv, de stimulare a ochiului ambliop.

Se efectuează la un aparat numit sinoptofor, ce utilizează imagini colorate adecvate vârstei copiilor. Pentru îmbunătățirea vederii copilului, se recomandă o serie de câte 10 ședințe de 20-30 minute/zi, 10 zile consecutive.”, a explicat doamna doctor Daniela Cionca, medic primar oftalmolog la Policlinica Providența.

În luna iunie, luna copiilor, Policlinica Providența lansează campania  „Ajută-ți copilul să vadă bine!”  Pentru că începe și vacanța mare, și copiii au mai mult timp liber, puteți beneficia de un pachet de 10 ședințe de gimnastică ortoptică la prețul de 15 lei/ ședință cu o reducere de 25% față de prețul actual.

Vă așteptăm cu drag!