Funcționăm și respectăm măsurile de siguranță

Policlinica și Spitalul Providența funcționează după programul normal de lucru și oferă servicii medicale, respectând măsurile suplimentare de siguranță, recomandate de autoritățile din domeniu. Acestea presupun proceduri ferme privind trierea pacienților dar și implementarea normelor sigure de igenizare și dezinfecție a spațiilor din cadrul spitalului.

Siguranța și protecția pacienților și a angajaților sunt prioritatea noastră în aceste momente, obiectiv pentru a putea oferi servicii medicale în condiții optime, de calitate și la nivel profesionist.

În situația în care intervin modificări privind programările, vă vom anunța telefonic.Câteva recomandări pentru protejarea noastră și a celor din jur:

  1. Vă rugăm să vă limitaţi vizitele în orice instituție medicală (spitale, cabinete etc), atâta timp cât nu reprezintă o situaţie gravă, sau o urgenţă. Evitaţi deplasarea din casă dacă nu este cu adevărat necesară.
  2. Dacă totuşi este nevoie să vă prezentaţi la cabinet, vă rugăm:

- Să purtaţi mască şi mănuși;

- Evitați atingerea suprafeţelor din jur;

- Purtaţi în buzunar o sticluţă cu gel dezinfectant şi şerveţele umede dezinfectante cu alcool, pe care să le folosiţi şi apoi să le aruncaţi în coşuri de gunoi cu capac;

- Rămâneţi în curte, în maşină sau departe de alte persoane dacă ați sosit cu mai mult de 15 minute înainte de ora programării;

- Repectați indicațiile cadrelor care efectuează triajul epidemiologic;

- Așteptați să fiți invitat la triajul pacienților sau la cabinet, după caz.

  1.  Dacă aveţi o problemă urgentă sau simptome de infecţie COVID – 19 (debut brusc cu cel puțin unul dintre simptomele: tuse, febră, durere în gât, greutate în respirație și contact apropiat cu un caz confirmat sau probabil de COVID-19 sau istoric de călătorie internațională) sunaţi la medicul de familie sau la 112. Veţi primi îndrumările necesare. Nu trebuie să vă deplasați personal la cabinetul medicului.
  2. Dacă aveţi simptomele de mai sus şi/sau ați luat contact cu un membru al familiei, o cunoştinţă, de care aţi fost aproape şi care a venit dintr-una din ţările cu peste 500 de cazuri cu noul coronavirus (lista țărilor  se actualizează permanent) anunţaţi la 112, dar şi medicul de familie.

 

Împreună vom depăși această perioadă. Respectându-l pe cel de lângă noi, ne respectăm pe noi înșine.

 

Acționând responsabil, putem reduce riscul de îmbolnăvire al nostru, al cadrelor medicale, dar mai ales al celor dragi nouă.

 

Vă mulțumim pentru înțelegere și colaborare!

 

Sursă info -  Asociația Medicilor de Familie București – Ilfov