Pelerinajul este căutarea sfințeniei - un prilej de apropiere a omului de Dumnezeu și de sfinții Săi. Ca în fiecare an, în zilele premergătoare Hramului Sfintei Cuvioase Parascheva, în săptămâna 11– 14 octombrie, Policlinica Providența în parteneriat cu Spitalul, cu Fundația Medicală Providența și cu Societatea Ortodoxă a Femeilor Române Iași vine anual în sprijinul pelerinilor, oferindu-le un ceai cald. Această încercare de a îndulci așteptarea de zeci de ore aduce pe chipul pelerinilor zâmbete și recunoștință. Un gest mic, dar care ne ajută ca an de an să exersăm mai mult dragostea față de aproapele, care parcurge chiar și sute de kilometri, rabdă ploaie, vânt și frig, pentru a sta câteva momente alături de draga noastră prietenă, Sfânta Cuvioasă Parascheva.
Datorită generozității firmei Alevia din Fălticeni, județul Suceava, în acest an s-au oferit aproximativ 13.000 pahare ceai (s-au folosit 415 cutii ceai și aproximativ 45 kg zahăr ) și 25 de kg de bomboane pentru copiii pelerinilor.
Această acțiune s-a desfășurat cu purtarea de grijă a angajaților Centrului Eparhial Iași și ai Muzeului Mitropolitan, care au oferit logistica necesară, dar și prin implicarea celor 40 voluntari, dintre care 12 elevi ai Liceului ,,Mihai Eminescu” Iași, un student al Facultății de Geografie, 7 membre active a Societății Ortodoxe a Femeilor Române Iași și 20 angajați ai Policlinicii și Spitalului Providența Iași (registratori medicali și asistente).
Pelerinii ne oferă an de an lecția credinței, a răbdării și a bucuriei. După așteptarea de zeci de ore, fețele lor erau încă senine și zâmbitoare, iar mâinile reci se încălzeau de paharele aburinde cu ceai. Copii care se bucură atunci când primesc o bombonică, tineri care privesc încrezători și cu râuri de lumină în privire, mulțumind Cuvioasei că i-a învrednicit să ajungă la Iași, persoane vârstnice, peste care anii au nins, dar care și-au păstrat privirea senină, recunoscători pentru acel pahar de ceai; toate aceste cazuri au încărcat inimile voluntarilor cu bucurie, pace și mulțumire. Fiecare rugăciune, murmur sau tăcere se așterneau și se completau în tabloul frumos de sărbătoare. Știe Sfânta toate nevoile și le va plini la momentul potrivit. Deși abia s-a sfârșit hramul, noi așteptăm cu entuziasm anul ce va veni, pentru a ne întâlni din nou cu prietenii Cuvioasei noastre dragi care vin să o sărbătorească și să ceară mijlocirea rugăciunilor la Bunul Dumnezeu.