Echipa Providența, voluntariat pentru pelerinii de la Hramul Sfintei Parascheva

Pentru personalul din cadrul Spitalului, Policlinicii și Fundației Medicale Providența, Hramul Cuvioasei Parascheva de la Iași a fost și în acest an un prilej de a veni în sprijinul oamenilor de pretutindeni, veniți să se închine. Pe parcursul săptămânii 10 – 15 octombrie 2017, întrucât au așteptat la rând chiar și câte 20 de ore pentru a ajunge la raclele Sfintei Cuvioase Parascheva și a Sfintei Tecla, aproximativ 550 de persoane au necesitat servicii medicale la Punctul de Prim Ajutor organizat în curtea Catedralei Mitropolitane, numărul fiind dublu față de cel din 2016.

Cu sprijinul Asociaţiei Medicilor şi Farmaciştilor Ortodocşi din România, filiala Iaşi, Crucea Roșie - Iași, SC Antibiotice SA și farmacia Medikon din Iași, toţi cei implicaţi au reușit să asigure linii de gardă non-stop, oferind primul ajutor și medicația necesară. Totodată, au direcționat pacienții, acolo unde a fost cazul, către Unitățile de Primire Urgențe, prin intermediul SMURD și a Serviciului Județean de Ambulanță Iași.

De asemenea, în urma parteneriatului cu Alevia, Esența vie a naturii, și cu ajutorul Sectorului De Asistenţă Socială şi Medicală „Diaconia” au fost oferite, la Cortul Providența, peste 15.000 de pahare cu ceai cald, acestea fiind primite cu mare bucurie de către persoanele care, mai ales pe parcursul nopții, au îndurat temperaturile reci. Cei mici s-au bucurat și ei de bomboanele și iconițele primite. 

Medicina de bună credință fiind misiunea noastră, suntem recunoscători pentru împreuna lucrare și le mulțumim tuturor celor care au făcut posibilă îndeplinirea ei.

Mulţumim tuturor pentru implicarea, dedicarea şi bucuria cu care s-a săvârşit lucrul bun!