Astăzi, o zi și în amintirea celor dragi

Ca în fiecare an, de ziua Sfinților Apostoli Petru și Pavel, Policlinica Providența își cinstește ocrotitorii, înclinându-se cu respect și recunoștință în fața memoriei ctitorilor și ostenitorilor Așezămintelor Medicale ,,Providența"

Vorbim de Dr. Paul Van Saanen, medicul elvețian de origine română, descendent dintr-o veche familie olandeză care a avut o contribuție importantă în lucrarea medicală din Mitropolia Moldovei și Bucovinei, atât la policlinică dar și la spitalul Providența. Bunicul său a fost adus în România de către domnitorul Alexandru Ioan Cuza, care i-a oferit o importantă funcție administrativă. 

Lui i s-au alăturat o mână de oameni inimoși, care prin efortul lor, au făcut posibilă activitatea de acum a așezămintelor medicale ce în acest an împlinesc 25 de ani de activitate. 

Ne rugăm ca Bunul Dumnezeu să aibă grijă de sufletele celor plecați la cer: Dr. Paul Van Saanen, Dr. Zenovia Preda, Dr. Cicerone Postelnicu, Dr. Gavril Herescu, Arh. George Carapanu și As. Med. Emil Trifan și a tuturor binefăcătorilor noștri știuți și neștiuți.