1. Exclude complet din meniu alimentele rafinate: zahărul, făina albă, sarea extrafină, margarina, uleiul rafinat.
2. Exclude din meniul zilnic alimentele cu aditivi (E-uri).
3. Alimentele permise în timpul dietei sunt cerealele integrale, fructele, legumele zarzavaturile, lactatele, dar preferabil cele fermentate (iaurt, chefir, sana, lapte bătut, brânză de vaci), ouă (3 pe săptămână), ciuperci, miere, peşte (2-3 mese pe săptămână), carne (1-2 mese pe săptămână).
4. Alimentele pe care le consumi trebuie să fie de cea mai bună calitate: bio sau tradiţionale.
5. Ideal, ar trebui să iei 2 mese pe zi: între orele 10-11 şi 18-19, pentru a nu suprapune fazele de ingestie, absorbţie, metabolizare şi eliminare.
6. Dimineaţa pe stomacul gol, bea 300-400 ml de apă plată.
7. Între mese, consumă sucuri proaspete sau ceaiuri de fructe.
8. Cerealele, legumele, carnea şi peştele se prepară cu tratamente termici uşoare: cuptor, aburi, fierbere. Celelalte alimente se consumă crude, cu excepţia persoanelor care au afecţiuni gastrointestinale.
9. În alimentaţie trebuie să predomine cerealele şi fructele.
10. Cantitatea porţiilor se calculează în funcţie de obiceiurile alimentare din trecut: pentru a determina organismul să consume din rezervele proprii, trebuie să te raportezi la propriile obiceiuri alimentare şi să reduci cu 25-50% raţia alimentară faţă de obiceiul de până acum.
11. Foarte important: trebuie să mesteci îndelung fiecare bol alimentar (de 10-15 ori) înainte de a-l înghiţi.
12. Mergi pe jos (la pas) câte 30-60 de minute zilnic