Policlinica Providența își sărbătorește astăzi ocrotitorii

   Policlinica Providența și-a sărbătorit azi hramul de Sf. Apostoli Petru și Pavel. După Sf. Liturghie de la Catedrala Mitropolitană, au fost pomeniți în rugăciune ctitorii și binefăcătorii acestui așezământ medical. Ca în fiecare an, Părintele Serafim Grigoraș de la Catedrală (prieten al Dr. Paul Gabriel Van Saanen) s-a rugat pentru odihna acestora, împreună cu angajații Policlinicii.

   Ne-am amintit cu drag de Dr. Paul Gabriel Van Saanen, medic român stabilit în Elveția, unde s-a remarcat pe plan profesional, unul din cei mai importanți susținători ai activității medicale în Mitropolia Moldovei și Bucovinei, Dr. Zenovia Preda medic primar ORL, care și-a transformat profesia în misiune, slujind cu mult drag aproapelui, Dr. Postelnicu Cicerone, medic primar psihiatru, om deosebit, care punea mult suflet pentru vindecarea fiecărui pacient și Dr. Herescu Gavrilă, medic primar Ortopedie și Traumatologie, om dedicat, înzestrat cu mult calm, foarte răbdător și bun profesionist.

   De toți aceștia ne amintim cu drag, sunt mereu în amintirea noastră și ne rugăm ca Dumnezeu să le răsplătească tot efortul făcut pentru suferința celui de lângă noi.

   Policlinica Providența și-a început activitatea în anul 1998 iar acum, după mai bine de 22 de ani, este o unitate medicală reprezentativă în Iași, unde peste 50 de medici și alți 25 de ostenitori răspund poruncii Mântuitorului Hristos de a ”cerceta pe cel bolnav”, pentru cel puțin 60.000 de pacienți anual.