Ziua Medicului de Familie la Spitalul „Providenţa”, ediția a V-a

Spitalul „Providenţa” va organiza a V-a ediție a Zilei Medicului de Familie, o întâlnire dedicată colaboratorilor și partenerilor unității medicale.

Evenimentul care va avea loc joi, 09 mai 2019, își dorește să aducă în același cadru medicii de familie alături medicii specialiști din cadrul Spitalului, pentru a facilita comunicarea, schimbul de experiențe și împărtășirea de idei cu privire la relația pacient – medic de familie – medic specialist.

De asemenea, pentru a oferi un act medical de calitate pentru pacient este nevoie să găsim soluții concrete de colaborare și informare în vederea respectării procedurilor în domeniul medicinei de familie.

Evenimentul va marcat Ziua Medicului de Familie, sărbătorită la nivel internațional pe 19 mai, dată care a fost stabilită în 2010 de către WONCA (World Organization of Family Doctors). Această zi este, așa cum subliniază dr. Garth Manning, directorul executiv al WONCA - ,,O ocazie deosebită pentru a recunoaște rolul central al medicilor de familie în asigurarea unei asistente medicale holistice, bazate pe continuitate și comprehensiune, adaptată fiecărui pacient în parte”.

Rolul medicului de familie în menţinerea unei comunități sănătoase este deosebit de important, acesta fiind un pilon de bază în relația cu pacientul. Evaluarea stării de sănătate a populației, pornește de cele mai multe ori de la medicul de familie. Astfel, prin trierea, rezolvarea sau direcţionarea cazurilor către medicii specialişti contribuie la prevenţia multor boli şi chiar la salvarea unor vieţi.

Programul se va desfășura în intervalele orare: 10:00 -12:30 sau 14:00 – 16:30 Accesul la eveniment doar pe bază de invitație. Pentru informaţii suplimentare, vă rugăm să sunați la 0766 092 214.

https://doxologia.ro/actualitate/arhiepiscopia-iasilor/ziua-medicului-de-familie-sarbatorita-cadrul-spitalului-providenta Marţi, 19 mai 2015, Spitalul „Providenţa“ a fost gazda unei...