Pachet personalizat de spitalizare continuă la Spitalul Providența

Pacienții care solicită evaluarea stării de sănătate și monitorizarea afecțiunilor acute sau cronice dispun de pachet personalizat de spitalizare continuă ce include:  investigații medicale și analize de laborator recomandate de medic, intervenții chirurgicale (la specialitățile chirurgicale), tratament de recuperare (la secția de recuperare), cazare și masă.

Spitalul Providența oferă pacienților posibilitatea unei internări continue la un înalt standard de calitate pentru următoarele specializări:

  • Chirurgie generală;
  • Medicină internă;
  • Cardiologie;
  • Gastroenterologie  (colonoscopii, endoscopii, polipectomii).
  • Recuperare medicală/reumatologie. Baza de tratament a spitalului dispune de: săli de fizioterapie (electroterapie, ultrasunete, laserterapie, laser de înaltă intensitate - HILT, terapie cu raze infraroșii, magnetoterapie), sală de masaj (terapeutic, reflexogen, drenaj limfatic); sală de kinetoterapie și sală de hidroterapie (băi galvanice, băi de plante, duș subacval).

La internare pacienții vor achita o diferență de confort hotelier, conform reglementărilor legislative din OMS nr. 423/29.03.2013 privind Normele metodologice de aplicare a Contractului Cadru 2013/2014 în care în art. 11  specifică: ”Asigurații suportă contravaloarea serviciilor hoteliere (cazare și/sau masa) cu un grad ridicat de confort, peste confortul standard”.

Diagnostic și tratament pentru o evaluare completă a stării de sănătate

            Pentru fiecare specializare există o serie de investigații sau tratamente amănunțite, acordate diferențiat, în funcție de simptomele sau indicațiile terapeutice ale fiecărui pacient.  Rezultatele obținute în urma acestor investigaţii vor ajuta medicul curant să ia cea mai bună decizie privind stabilirea diagosticului și planul de tratament. Prin accesarea serviciilor de spitalizare continuă la una din secțiile disponibile în cadrul Spitalul „Providența”,  pacienții pot beneficia de:

  • Consultații de  specialitate;
  • Analize de laborator;
  • Investigații imagistice generale: radiografii, ecografii;
  • Investigații cardiologie: electrocardiogramă, monitorizare Holter TA/EKG;
  • Investigaţii pneumoftiziologice: spirometrie, teste de bronhodilatare;
  • Investigații gastroenterologie: endoscopie digestivă superioară, colonoscopie;
  • Intervenții chirugicale, supraveghere sau control postoperator;
  • Recuperare medicală: ședințe de fizioterapie, kinetoterapie, masaj sau hidroterapie;
  • Monitorizarea afecţiunilor cronice sau acute care nu pot fi tratate în ambulatoriu;
  • Efectuarea tratamentelor care nu pot fi aplicate în condiţiile asistenţei medicale ambulatorii.

Avantaje pentru pacient

Spitalizările continue oferă numeroase beneficii pentru pacient. În primul rând este asigurată o gamă largă de investigații ce pot fi efectuate într-un timp scurt.

De asemenea, există posibilitatea ca pe parcursul internării pacientul să beneficieze de consultații interclinice (la cererea pacientului sau la recomandare medicului) la diverse specialități. Astfel, medicul va avea o viziune holistică asupra problemei medicale, având informațiile necesare pentru a recomanda un tratament adecvat.

Tratamentul și investigațiile medicale sunt susţinute prin secțiile integrate ale spitalului: laborator propriu de analize, radiologie şi imagistică medicală, explorări funcţionale, baza de balneofiziokinetoterapie.

Saloane moderne pentru cazarea pacienților

Confortul și siguranța pacienților sunt asigurate de saloanele moderne, spațioase, dotate cu multiple utilități (televizoare, surse de apă filtrată, aer condiționat). De asemenea, există rezerve care oferă pacienților un grad mai mare de intimidate și un ambient plăcut.

În plus, în curtea spitalului există numeroase spații de recreere cu foișoare și bănci, unde pacienții se pot bucura de momente de relaxare.

Terapie integrativă

Pe lângă îngrijirile medicale de specialitate, Spitalul „Providența” propune pacienților internați un program terapeutic integrativ care vizează îmbunătățirea relației cu sinele, cu ceilalți și cu Dumnezeu prin activități individuale (spovedanie, rugăciune, consiliere și psihoterapie) și de grup (ateliere de lucru, grup de sprijin, seminarii). Acest demers terapeutic este susținut cu multă dedicare de către:

  • Preot capelan - Pr. Cătălin Puiu: spovedanie, rugăciuni personale, consiliere religioasă, îndrumare religioasă.
  • Psiholog - Psih. Mirela Zetu – coordonează Atelierul recreativ. În cadrul cabinetului de psihologie și psihoterapie oferă servicii de evaluare psihologică, psihodiagnostic, consiliere psihologică și psihoterapie.
  • Nutriționist - Mihaela Brebu – coordonează atelierul de nutriție, oferă consiliere nutrițională și consultații de specialitate.
  • Asistent Social - Emilia Gheorghiasa –  coordonează grupul de suport, oferă informare și consiliere socială.

Decontare CAS și pași de urmat pentru accesarea serviciilor

Primul pas pentru o spitalizare continuă este programarea pentru o consultație la un medic specialist care va lua o decizie în privința internării precum și a viitoarelor investigații necesare. Recomandăm pacienții care doresc să acceseze aceste servicii să respecte următorii pași:

  • Pentru a beneficia de decontare prin CAS este necesară prezentarea unui bilet de trimitere eliberat de medicul de familie/specialist pentru una din secțiile de Cardiologie, Gastroenterologie, Medicină Internă sau Recuperare Medicală.  
  • Internările pentru intervețiile chirurgicale au loc doar după o consultație cu plată oferită de medicul primar, dr. Roată Cristian.
  • Este foarte important ca fiecare pacient să se programeze în prealabil pentru consultație la triajul Spitalului „Providența” (Șoseaua Nicolina, nr. 115, Nicolina 2, Cug, Iași), la numerele de telefon 0232 241 271/ 0730 230 030 sau online, pe email programari.spital@providentamedical.ro. Menționăm că programările se vor face în ordinea cronologică a adresării acestora pe canalele mai sus menționate.