Campania de Screening Cancer la Sân – Arată că îți pasă de tine și familia ta!
Cancerul de sân este cel mai frecvent cancer la nivel mondial, însă printr-o simplă palpare lunară se pot depista formațiunile cu risc, 70% din cancerele de sân fiind depistate prin autoexaminarea lunară.
Începand cu 1 Octombrie, zi declarată la nivel național și internațional, Zi de luptă împotriva cancerului de sân, Spitalul Providența se alătură organizațiilor și instituțiilor care luptă pentru această cauză.
- Pentru a contribui la scăderea incidenței cancerului mamar în rândul populației feminine, Spitalul Providența demarează „Campania de screening cancer la sân – Arată că îți pasă de tine și familia ta!”. Pe parcursul acestei luni pacientele vor putea accesa următoarele servicii din cadrul „Centrului de examinare și diagnosticare în patologia glandei mamare”:
- consultații gratuite pentru examinarea sânilor și a ariilor ganglionare adiacente, bilateral, oferite de către medici specialiști ginecologi;
- consiliere și recomandări medicale personalizate pentru fiecare pacientă (alte servicii precum ecografia de sân sau mamografia cu tomosinteza nu sunt incluse în campanie).
Campania desfășurată își propune să crească gradul de conștientizare cu privire la cancerul de sân, medicii având rolul de a consilia și de a orienta pacientele spre investigațiile specifice patologiei lor. Efectuarea din timp a unei investigații de screening ajută la diagnosticarea precoce a acestei afecțiuni, permite tratamentul eficient, contribuind la salvarea vietii si reintegrarea in familie si societate.
Mențiuni importante:
- consultația se obține doar în urma unei programări ;
- consultațiile se vor acorda în limita unui număr de locuri disponibile;
- alte investigații recomandate se vor achita la prețurile de listă sau cu bilet de trimitere.
Statisticile arată că, în România, 25 de femei sunt depistate zilnic cu cancer la sân. Diagnosticat în stadiu incipient, cancerul de sân poate fi tratat în proporție de 95%. Din păcate,din cauza lipsei de informație, a spaimei de diagnostic și a lipsei de educație sanitară, peste 60% din cancerele de sân sunt depistate în stadii foarte avansate (stadiul III și IV) , când șansele de vindecare scad iar costurile tratamentului cresc. Depistarea precoce înseamnă șansa la o nouă viață alături de familie.
Pentru informaţii şi programări, pacientele sunt rugate să sune la numerele de telefon 0232/241.271 şi 0730.230.030 sau să prezinte la sediul din Şoseaua Nicolina nr. 115, capăt CUG.
* date statistice - “Abordarea multidisciplinară a cancerului de sân” - Dr. Larisa Ciule, Spitalul Clinic Județean Cluj, Secția Oncologie Medicală