Medicii de Familie, sărbătoriți la Spitalul „Providența”, 12 mai 2022

Spitalul „Providenţa“ al Mitropoliei Moldovei și Bucovinei a organizat ieri, 12 mai 2022, cea de-a VII-a ediţie a Zilei Medicului de Familie, o întâlnire dedicată colaboratorilor şi partenerilor unităţii medicale. Evenimentul a adus împreună medicii de familie alături de reprezentanții spitalului și de reprezentanții medicali, pentru a facilita comunicarea, schimbul de experienţe şi împărtăşirea de noi idei cu privire la relaţia pacient - medic de familie - medic specialist. A fost o ocazie deosebită pentru a recunoaşte rolul central al medicilor de familie în menţinerea unei comunităţi sănătoase. Managerul Spitalului, Marinel Talpeș, a subliniat importanța colaborării dintre unitatea medicală și medicul de familie. “Spitalul Providența omagiază această categorie de medici, medicii de familie, medicina primară care este un lanț foarte important în sistemul medical românesc. Spitalul Providența organizează de peste 8 ani Ziua medicului de familie, comunicăm foarte bine, le transmitem online scrisorile medicale, le preluăm actul medical, îl ducem și îl finalizăm. Prin această întâlnire punem accent pe pacient, pe tratarea lui, pe finalizarea actului medical și colaborarea dintre noi este foarte utilă și transpartentă.”

În cadrul întâlnirii a avut loc şi o prezentare a spitalului, prilej cu care medicii au descoperit dotările moderne ale unității, serviciile și pachetele disponibile pentru pacienți. Spitalul Providenţa, alături de medicina de familie, colaborează pentru binele pacientului.

Dr. Tamara Monica Uliliuc, medic de familie, Iași: “Îmi face o deosebită plăcere să fiu alături de niște profesioniști, știu de ce avengură este această întâlnire. Am venit pentru că îmi place medicina creștină, îmi plac oamenii care lucrează aici. Prin pacient, am creat o legătură strânsă, ca de familie. Comunicarea e foarte importantă, există permanent comunicare între noi, medicii de familie și medicii specialiștii din spital, pacienții sunt foarte mulțumiți, atunci și noi, ca medici, suntem multumiți pentru că ne-am atins scopul.”

Dr. Geovanina Isopel, medic de familie, Iași: “Întotdeauna răspund pozitiv când e vorba de Providența. După mine așa ar trebui să arate toate spitalele din România – civilizate, elegante, curate, cu oameni buni, puși mereu în slujba pacientului. Prin colaborarea noastră, se scurtează mulți timpi în actul vindecării. Noi ținem legatura, interacționăm mereu, aici mereu avem deschidere și găsim rezolvare pentru problemele pacieților.”

Dr. Viorica Onofriciuc, medic de familie, Iași: “Vin an de an la acest eveniment pentru că aici simt un respect deosebit, aici este singurul spital unde medicii speciliști și conducerea, ne respectă pe noi, medicii de familie, Prezența noastră aici, înseamnă respectul lor pentru noi și reciproc.”

Dr Irina Ivanov, medic de familie, Vaslui: “Particip de câteva ediții pentru updatatea cunoștințelor, pentru reîntâlnirea cu colegii. A fost o întâlnire foarte bine organzată și reprezintă un început pentru alte întâlniri la fel de fructuoase.”

Dr. Alina Iuliana Grecu, medic de familie, Iași: “De fiecare dată răspund pozitiv invitațiilor la evenimentele organizate de Spitalul Providența, pentru că am o colaborare foarte bună cu medicii angajați aici.”

Dr. Cristinel Ionel Grecu, medic de familie, Vaslui: “De fiecare dată vin cu drag, pentru că avem o colaborare foarte bună, avem idealuri și obiective comune, tratarea pacientului. Este una din puținele manifestări care au ca scop punerea în evidență a acestei specialități și motivarea ei.”

Dr. Cornelia Malacea, medic de familie, Iași: “Sunt prezentă astăzi aici pentru că am apreciat faptul că în fiecare an se organizează la Spitalul Providența Ziua medicului de familie, mereu aflu noutăți medicale, aflu cum se desfășoară activitatea în spital, ce servicii medicale noi sunt oferite de spital și totul este benefic pentru mine și pentru pacienți. Avem o colaborare foarte bună, încă de la inceput și am văzut că pacienții mei sunt mulțumiți de fiecare dată.”

Prezenți la eveniment, reprezentanții medicali s-au arătat mulțumiți de colaborarea dintre ei, medicii de familie și medicii specialiști din cadrul spitalului, apreciind munca tuturor.

Reprezentanți medicali: “Consider că este o chestie cu totul și cu totul deosebită organizarea unei manifestări prin prisma spiritualității creștine. Medicul trebuie să fie în permanență avizat cu cele mai noi apariții din domeniul farmaceutic, fie că vorbim de medicamente sau de suplimente nutritive.”

“Suntem mereu aproape și în legătură cu medicii de familie și cu Spitalul Providența, asta ne-a făcut să dăm curs invitației. Considerăm că este important să fim prezenți la astfel de evenimente, întrucât medicii sunt promotori ai produselor, este important să ținem legătura cu ei, să cunoască și să fie la curent cu noutățile din domeniu.”

“Organziatorii evenimentului au avut grijă ca medicii să se simtă cei mai importanți în această zi. Medicii au fost foarte răsfățați și li s-a acordat importanța pe care o meritau. Organizarea a  fost impecabilă, Providența mereu la înălțime. Legătura medic de familie, medic specialist și reprezentant medical este, dacă pot să spun așa, triada de aur. Noi, reprezentanții, venim și le prezentăm medicilor opțiuni terapeutice, pe care ei le aplica pacienților.”

Evenimentul a reunit aproape 100 de medici de familie și a avut ca scop îmbunătățirea relației pacient - medic de familie - medic specialist și implementarea unor proceduri noi care să aducă un plus de valoare actului medical, după cum ne-a spus doamna doctor Nicoleta Dimitriu, manager de dezvoltare în cadrul spitalului. “La cea de-a VII-a ediție a Zilei medicului de familie au fost prezenți 97 de medici din Iați, Vaslui, Târgu Frumos și Pașcani. Este o tradiție, ca în această zi, la Spitalul Providența să ne arătăm recunoștința pentru profesionalismul și implicarea medicilor de familie, pentru îngrijirile personalizate și continue pe care medicii le oferă pacienților. Și nu în ulimul rând, a fost un prilej de bucurie pentru a celebra colaborarea noastră cu medicii de familie.”

„Ziua Medicului de Familie” este sărbătorită la nivel internațional pe 19 mai și este o ocazie de a arăta recunoștința către medicii de familie, cei care sunt în prima linie atunci când pacienții se confruntă cu o problemă de sănătate.