Home page

Despre noi

,,Cea mai mare faptă bună este a îngriji de cei bolnavi. Mare lucru este a ne alătura cu cel ce pătimește, să luăm parte la durerea lui.(Părintele Paisie Olaru)

Povestea Providența a început în 1998, într-o zi luminoasă de 16 august, când, prin binecuvântarea Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, pe atunci Mitropolitul Moldovei și Bucovinei,  s-a inaugurat Centrul de diagnostic și tratament, cu un laborator încorporat.

Completând solicitările  pacienților noștri, în tratarea problemelor de sănătate, ne-am dezvoltat și astfel, în 2008, am devenit Primul Spital al Bisericii, cu o structură avizată de Ministerul Sănătății, de 102 paturi.

În perioada 2010-2012, prin binecuvântarea și purtarea de grijă a Înaltpreasfințitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei s-au efectuat lucrări de extindere și modernizare a spitalului și a policlinicii.

Providența înseamnă astăzi un spital și o policlinică, create din dragoste față de oameni. Cele 2 așezăminte medicale sunt sprijinite și îndrumate de Mitropolia Moldovei și Bucovinei și militează pentru o medicină de tip creștin, dragostea faţă de aproapele aflat în suferinţă şi o relaţie medic-pacient bazată pe încredere, respect şi compasiune. 

Providența își propune să acţioneze în direcţia educaţiei pentru sănătate, aplicând preceptele creştine ale Bisericii noastre, grija faţă de cel aflat în suferinţă şi tratamentul nediferenţiat al bolnavilor. Valorile în care credem și care ne ghidează în activitatea noastră sunt:  Competență, Solidaritate, Dedicare, Integritate și Credință.

Spitalul și Policlinica Providența sunt în contract cu Casa Națională de Asigurări de Sănătate.

 Ne dorim ca toți pacienții care ajung  în Providența să descopere valoarea medicinii  prin servicii performante, în care medicul conlucrează cu Dumnezeu în actul vindecării.  

Misiune

Providența oferă servicii medicale de prevenție și tratare a pacienților, prin excelența medicală și eficiența îmbinate cu dragoste față de om.

Providența oferă acces la servicii medicale performante și către cei aflați în nevoie, o parte din venituri fiind direcționate în acest sens.

Viziune

Providența este centrul de sănătate unde pacientul descoperă valoarea medicinii creștine prin servicii performante, unde medicul conlucrează cu Dumnezeu în actul vindecării.

Valori

  • Competență
  • Solidaritate
  • Dedicare
  • Integritate
  • Credință.

Ne dorim ca toți pacienții care ajung  în Providența să descopere valoarea medicinii  prin servicii performante, în care medicul conlucrează cu Dumnezeu în actul vindecării.    

Certificări

Certificat acreditare ANMCS - Spitalul Providenţa

Acreditare RENAR Laboratorul Providenţa

Aviz DSP - Ministerul Sănătăţii

Date companie

POLICLINICA PROVIDENȚA

CUI: 5334656

Adresă: Iași, B-dul Ștefan cel Mare și Sfânt nr.10, bl. B1, parter

Web: www.providentamedical.ro

e-mail: programari.policlinica@providentamedical.ro

Telefon: 0232. 215. 940 sau 0729. 292. 897