Încă de la înființarea sa, Spitalul „Providența” a desfășurat din perspectiva medicinei creștine o adevărată luptă împotriva cancerului de sân. Prin tehnologia de ultimă generație de care dispunem ne propunem ca obiectiv principal diagnosticul afecțiunilor mamare încă din stadiul incipient pentru a putea oferi suport adecvat.
Campania Spitalului „Providența” se va desfășura în perioada 01 – 31 octombrie 2017 în cadrul „Centrului de examinare și diagnosticare în patologiei glandei mamare”.
Pe perioada campaniei, întreaga echipă medicală a centrului nostru va asigura informarea tuturor categoriilor de vârstă implicate, pentru înțelegerea importanței detectării afecțiunilor glandei mamare.
Pentru a facilita accesul persoanelor la serviciile medicale ale „Centrului de examinare și diagnosticare în patologia glandei mamare”, în perioada 01- 31 octombrie 2017, Spitalul „Providența” acordă o reducere de 20% pentru toate tipurile de investigații mamografice și/sau ecografice. Prin această facilitate dorim să venim în întâmpinarea nevoilor de examinare clinică și diagnosticare a patologiei glandei mamare, având în vedere incidența mare a cancerului de sân în rândul femeilor din România.
De asemenea, „Centrul de examinare și diagnosticare în patologia glandei mamare” își deschide porțile pe data de 5 octombrie, între orele 14.00 – 16.00 și invită toate persoanele interesate la „Ziua Mamografiei”. Înscrierile la acest eveniment se pot face pe adresa programari.spital@providentamedical.ro , la sediul Spitalului „Providența”, Șoseaua Nicolina, nr. 115, Nicolina 2, Cug, Iași sau la număr de telefon 0232 241 271/0730 230 030.
Îi așteptăm cu drag pe toți cei interesați să participe la o sesiune de informare privitoare la serviciile medicale ale acestui centru, la avantajele și beneficiile mamografiei cu tomosinteză, la înțelegerea rolului ecografiei mamare și la cunoașterea echipei medicale a centrului nostru.
În calitate de medic specialist Radiologie și Imagistică medicală dr. Flavia Luca susține importanța mamografiei pentru diagnosticul patologiei glandei : „Astfel, la femeile ce au vârste de peste 40 de ani și care prezintă sau nu prezintă simptomatologie, mamografia este utilizată ca metodă de primă examinare cu rol în detectarea precoce a cancerului mamar. La femeile cu vârste sub 40 de ani care prezintă simptomatologie clinică (modificări tegumentare, durere localizată, scurgeri mamelonare, noduli palpabili), mamografia este utilizată ca metodă de diagnostic, atunci când examenul ecografic este neconcludent.”
De asemenea, dr. Raluca Pleșca, ca medic primar Radiologie-Imagistică medicală cu competență în senologie și colaborator al Spitalului „Providenţa” subliniază avantajele mamografiei cu tomosinteză în detecția cancerului mamar: „Mamografia realizată cu ajutorul mamografului Selenia Dimension 3D Hologic prezintă următoarele avantaje: precizie și rezoluție ridicată, doză minimă de iradiere, stocarea electronică a rezultatelor, posibilitatea de a efectua 3 tipuri de imagistică: 2D, 3D și 2D + 3D în aceeași compresie.”
Prin intermediul campaniei „Depistat la timp, îl putem învinge împreună!” Spitalul „Providența” se alătură organizațiilor care desfășoară campanii de conștientizare cu ocazia zilei de 1 octombrie, zi declarată la nivel național și internațional, Zi de luptă împotriva cancerului de sân.