Lupta împotriva cancerului de sân și a celui de col uterin continuă

Campania „Luna Prevenției Cancerului de sân” desfășurată de Spitalul  „Providența” s-a încheiat pe 31 octombrie.  Deși acțiunea s-a finalizat, grija noastră pentru diagnosticarea din timp a acestor afecțiuni continuă și pachetele de bilanț integrativ rămân valabile în oferta spitalului.

Campanie inițiată în luna octombrie s-a alăturat altor instituții naționale și internaționale care, pe parcursul lunii, au desfășurat acțiuni de prevenție, de conștientizare și de informare cu privire la cancerul de sân.  

Doamnele și domnișoarele interesate au putut accesa pachete de investigații concepute integrat ce au  inclus investigații ginecologice și pentru imagistica medicală a sânului. Reducerile și serviciile medicale incluse au facilitat accesul pacientelor și au oferit posibilitatea stabilirii din timp a unui diagnostic privind afecțiunile glandei mamare și ale colului uterin.

Întreaga echipă medicală a „Centrului de examinare și diagnosticare  în patologia glandei mamare”, alături de cei doi medici specialiști din cadrul secției de ginecologie au colaborat pentru oferi pacientelor informațiile și investigațiile medicale de care acestea aveau nevoie.

În calitate de pacientă, doamna Oana C. consideră că este mai importat să previi o afecțiune, decât să o tratezi. Astfel, a aflat despre campania desfășurată de Spitalul „Providența” și a decis să acceseze un pachet de investigații, deși nu prezenta o anumită simptomatologie pentru o eventuală afecțiune. „Am aflat despre aceste pachete și mi s-au părut foarte avantajoase. Mereu am considerat că este mai important și mai ușor să previi decât să tratezi o afecțiune care îți poate schimba viața. M-am simțit confortabil încă de la intrarea în spital, atmosfera a fost foarte primitoare , iar relația cu medicii a fost deschisă. Pentru liniștea lor, recomand cu drag pacientelor să acceseze aceste investigații.”,  a declarat doamna Oana C.

Acțiunile desfășurate de Spitalului „Providența” în vederea examinării și stabilirii unui diagnostic privind afecțiunilor glandei mamare s-au dezvoltat începând cu anul 2017, odată cu achiziția Mamografului 3D - Selenia Dimensions, unul din cele mai performante aparate de pe piață.  „Mamografia digitală cu tomosinteză disponibilă la Spitalul „Providența” prezintă avantaje precum: rezoluția înaltă, posibilitatea de a modifica luminozitatea și contrastul imaginii, doza mică de iradiere, scăderea numărului de diagnostice fals pozitive cauzate de suprapunerea ţesutului glandular în cazul mamografiei analogice, precum și posibilitatea de a stabili diagnosticul chiar și în cazul leziunilor maligne foarte mici, care se pot ascunde în spatele țesutului glandular.”, a explicat dr. Flavia Luca, medic specialist Radiologie și Imagistică medicală în cadrul Spitalului „Providența”.

Indiferent de tipul de pachet de servicii medicale accesat, pacientele vor parcurge următoarele etape: efectuarea investigațiilor specifice, recoltarea probelor de laborator și consultația integrativă, ce cuprinde: plan terapeutic personalizat, recomandări și scrisoare medicală.

Pentru accesarea rapidă și pentru ajutor în stabilirea pachetului de servicii medicale potrivit în funcție de nevoile fiecărei persoane, Spitalul „Providența” pune la dispoziție serviciul de consiliere medicală la numărul de telefon: 0786.261.263. Pentru alte detalii și informații puteți suna la: 0232.241.271 și 0730.230.030.

Mai multe detalii despre pachete găsiți aici  http://www.providentamedical.ro/noutati/luna-preventiei-cancerului-la-san