Anestezie și Terapie intensivă (ATI)

Anestezia şi terapia intensivă este specialitatea medicală care asigură, prin mijloace farmacologice şi tehnice specifice, condiţiile necesare pentru desfăşurarea intervenţiilor chirurgicale, dar şi suportul pacientului aflat în stare critică, în vederea evaluării şi tratării disfuncţiilor sau leziunilor diferitelor organe.

În cadrul Spitalului „Providenţa” funcţionează o secţie ATI dotată cu aparatură de înaltă performanţă, unde este asigurat suportul vital al pacienţilor aflaţi în stare critică.

Cardiologie

Cardiologia este specialitatea medicală care cuprinde diagnosticul şi tratamentul bolilor inimii şi ale vaselor de sânge (boli cardiace congenitale, boli cardiace ischemice, insuficienţă cardiacă, valvulopatii, aritmii, boli ale pericardului). Cardiologii sunt medicii specializaţi în această ramură a medicinei, domeniul acestora de activitate fiind complet diferit faţă de cel al chirurgilor cardiovasculari, care realizează intervenţii chirurgicale pe cord.

Spitalul şi Policlinica “Providenţa” oferă servicii medicale în această specialitate atât bolnavilor care se prezintă cu trimitere de la medicul de familie, cât şi contra cost.

Pachete promoționale:

Chirurgie generală

Chirurgia reprezintă  ramura medicinei care studiază si aplică metode de tratare a bolilor sau a leziunilor patologice cu ajutorul intervenţiilor operatorii.

Spitalul “Providenţa” oferă servicii de chirurgie generală (operaţii clasice şi laparoscopice), atât în cadrul Secţiei de Chirurgie generală, cât şi în cadrul cabinetului din ambulatoriul de specialitate, cu diagnosticarea precoce a oricărei afecțiuni ce necesită intervenţii chirurgicale, cât şi îngrijirea postoperatorie.

Diabet, Nutriție, Boli metabolice

Diabetologia este o specialitate medicală care se ocupă cu diagnosticarea şi indicaţiile de terapie ale unei boli extrem de frecvente în ultimii ani: diabetul zaharat. 

În Centrul Medical “Providenţa”, cabinetul de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice oferă consultaţii de specialitate nu doar pacienţilor suspectaţi sau diagnosticaţi deja cu diabet zaharat, ci şi celor cu boli asociate: obezitate, dislipidemie, etc.

Gastroenterologie

Gastroenterologia este specialitatea care are scopul de a preveni, diagnostica şi trata afecţiunile aparatului digestiv, ficatului şi pancreasului. Pentru a stabili diagnosticul cu acutateţe, medicii specializaţi în Gastroenterologie au posibilitatea de a efectua ecografii, endoscopii digestive superioare şi colonoscopii, utilizând aparatură de ultimă generaţie.

Pachete promoționale:

Medicină de familie

Medicină de laborator

Efectuarea unor analize medicale corecte și oferirea unor rezultate precise și rapide reprezintă factori determinanți în procesul de prevenție, de stabilire a diagnosticului dar și a tratamentului oferit de medici.

Medicina de laborator la Spitalul „Providenţa”:

 • Laborator de analize medicale modern pentru investigații realizate în ambulatoriu dar și în cadrul spitalizărilor continue și de zi;
 • Deservește atât Policlinica „Providența” cât și Spitalul „Providența”;
 • 2 puncte de recoltare proprii pentru pacienți;
 • Gamă completă de analize și investigaţii:

  -  Biochimie

  -  Hematologie

  -  Imunologie

  -  Microbiologie

  -  Anatomie patologică

  -  Citologie

  -  Parazitologie

  -  Toxicologie

 • Peste 11.000 de analize efectuate lunar;
 • Pachete speciale cu plată pentru o evaluare generală a stării de sănătate: START și CONFORT;
 • Posibilitatea de a primi rezultatele analizelor efectuate direct pe email.

Calitatea serviciilor oferite asigurată prin:

 • Personal specializat cu o experiență bogată în medicină de laborator: medici, biochimiști, chimiști, asistente medicale și informaticieni cu o înaltă calificare profesională și deschidere către nou;
 • Aparatură modernă, performantă, care asigură un standard de calitate înalt, fiind certificate ISO 9001;
 • Reactivi dedicați, control intern de calitate zilnic și control extern de calitate lunar;
 • Sistem de management al calității conform standardului SR EN ISO 15189, laboratorul fiind acreditat RENAR și CoNAS.

Puncte de recoltare:

Pacienţii care doresc să beneficieze de servicii medicale de laborator au posibilitatea de a opta între două puncte de recoltare:

 • Policlinica „Providenţa” - situată pe b-dul Ştefan cel Mare, nr. 10, pe esplanada de la Cub, lângă Mitropolie. Program recoltare: Luni-Vineri: 07:00 - 09:30.
 • Ambulatoriul de specialitate al Spitalului „Providenţa”, situat pe Şoseaua Nicolina, nr. 115 (lângă Centrul de Conferinţe). Program recoltare: Luni-Vineri: 07:00 - 10:30.

Analize decontate de CAS

Pacienții asigurați care prezintă un bilet de trimitere de la medicul de familie/specialist vor beneficia de analize medicale gratuite. Medicii care oferă aceste bilete trebuie să fie în relaţie contractuală cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Iași (CJAS) iar analizele gratuite sunt disponibile în limita unui plafon lunar acordat de CJAS Iași.

Analize cu plată

Orice pacient neasigurat sau fără bilet de trimitere poate solicita efectuarea unor analize cu plată, fără o programare în prealabil. Totodată, după epuizarea fondului alocat de CJAS Iași pentru luna în curs, pacienții care nu doresc să aștepte fondurile disponibile din luna următoare pot opta pentru plata integrală a investigațiilor medicale efectuate.

Vezi tarifele analizelor de laborator aici

Pachete de analize medicale 

Pentru pacienții care nu sunt asigurați sau pentru cazurile în care fondurile lunare alocate de CAS Iași sunt epuizate și există pacienți care doresc să achite contravaloarea investigațiilor, Spitalul „Providența” propune  pachete promoționale de analize medicale. Pachetele beneficiază de o reducere de 20% iar lista completă o găsiți aici .

Puncte de recoltare:

Pacienţii care doresc să beneficieze de servicii medicale de laborator au posibilitatea de a opta între două puncte de recoltare:

 • Policlinica „Providenţa” - situată pe b-dul Ştefan cel Mare, nr. 10, pe esplanada de la Cub, lângă Mitropolie. Program recoltare: Luni-Vineri: 07:00 - 09:30.
 • Ambulatoriul de specialitate al Spitalului „Providenţa”, situat pe Şoseaua Nicolina, nr. 115 (lângă Centrul de Conferinţe). Program recoltare: Luni-Vineri: 07:00 - 11:00.

Pentru infomații cu privire la condițiile de recoltare și la procedura de achiziționare a unuia dintre aceste pachete, vă rugăm să ne contactați: Spitalul „Providența”  - 0232 241 271 / 0730 230 030 / 0786 261 263 (consilier medical).

Medicină internă

Medicina internă reprezintă una dintre cele mai complexe ramuri ale medicinei, ocupându-se prevenţia, diagnosticul şi terapia bolilor organelor interne. Printre specialităţile medicinei interne se numără: cardiologia, endocrinologia, alergologia/imunologia, gastroenterologia, hematologia, nefrologia, pneumologia, reumatologia, geriatria, oncologia.

În cadrul Centrului Medical “Providenţa” funcţionează un cabinet de Medicină Internă, consultaţiile medicale fiind realizate de o echipă de medici cu rezultate recunoscute atât în Iaşi, cât şi la nivel regional.

De asemenea, în cadrul Spitalului “Providenţa” funcţionează o Secţie  de Medicină Internă şi un cabinet de Medicină Internă în ambulatoriul de specialitate, către care se pot adresa pacienţi din întreaga zonă a Moldovei.

Pachete promoționale:

Neurologie

Neurologia, ca specialitate medicală, cuprinde serviciile de diagnostic şi tratament ale sistemului nervos central sau periferic (ex. hemoragii cerebrale, boala Parkinson, tumori ale creierului sau ale măduvei spinării, epilepsie, encefalite, meningite, scleroză multiplă, traumatisme cranio-cerebrale, cefalee, migrene, etc.).

Pentru astfel de servicii medicale vă puteţi adresa cabinetului de Neurologie de la Centrul Medical “Providenţa”.

Obstetrică - Ginecologie

Ginecologia este specialitatea medicală care urmăreşte diagnosticarea şi liniile de tratament ale afecţiunilor aparatului genital feminin.

Pentru consultaţii medicale şi indicaţii terapeutice, CM “Providenţa” pune la dispoziţia pacientelor două cabinete de specialitate, unul în cadrul policlinicii, iar celălalt în ambulatoriul de specialitate al spitalului.

Oftalmologie

Oftalmologia este disciplina medico-chirurgicală care are ca scop precizarea diagnosticului și tratamentul afecțiunilor oculare: cataractă, glaucom, strabism, vicii de refracție (hipermetropie, miopie, astigmatism) și urmărire a complicațiilor unor afecțiuni sistemice, de exemplu diabetul zaharat, hipertensiunea arterială, afecțiuni endocrine, reumatologice etc.

Ochiul este organul de simț care face legătura dintre mediul înconjurător și om și totodată reprezintă oglinda sufletului și a trupului: „Luminătorul trupului este ochiul tău. Când ochiul tău este curat, atunci tot trupul tău e luminat; dar când ochiul tău e rău, atunci şi trupul tău e întunecat.”(Lc.11;34)

De aceea, sănătatea ochiului este deosebit de importantă și necesită o atenție deosebită atât din partea medicilor cât și a pacientului.

Providenţa oferă o gamă largă de servicii oftalmologice, atât în cadrul policlinicii, cât şi în cadrul spitalului, în Secţia de Oftalmologie şi în ambulatoriul de specialitate.

Psihologie

Psihologia este ştiinţa care se ocupă cu studiul comportamentului uman. Ca serviciu medical, consilierea psihologică are drept scop autocunoaşterea şi dezvoltarea personală, prevenţia şi eliminarea problemelor de ordin emoţional, cognitiv sau de comportament.

De astfel de servicii de terapie pot beneficia pacienţii care se adresează cabinetului de consiliere psihologică din cadrul Centrului Medical “Providenţa”.

Radiologie-Ecografie-Mamografie

Radiologia este acea ramură a medicinei care recurge la tehnologiile imagistice pentru a diagnostica sau trata anumite boli.

Specialitatea Radiologie din cadrul Ambulatoriul Integrat Spitalului Providența deține certificare de management a calității SR EN ISO 9001:2008/ ISO 9001:2008.

În cadrul departamentului de radiologie, pacienţii pot beneficia de următoarele servicii medicale, atât în cadrul Centrului Medical “Providenţa”, cât şi în cadrul Spitalului “Providenţa”:

Radiografii

- radiografie torace

- radiografii ale articulaţiilor şi membrelor 

- radiografie de coloană vertebrală

- radiografie de craniu (sinusuri, şa turcească, incidenţe speciale)

 

Ecografii

- ecografie abdominală

- ecografie pelvină

- ecografie generală

- ecografie mamară

- ecografie scrotală

- ecografie părţi moi

- ecografie urologică (reno-vezico-prostatică)

 

Mamografii - serviciu disponibil doar în cadrul Spitalului Providenţa 

Recuperare medicală, Medicină fizică şi Balneologie

Recuperarea medicală vizează procedurile necesare în tratamentul durerii şi în recuperarea deficienţelor funcţionale (incapacitate de muncă, infirmitate, handicap). 

Spitalul „Providenţa” pune la dispoziţia pacienţilor săi o gamă variată de proceduri de recuperare, atât în cadrul Secţiei Recuperare Medicală, cât şi în cabinetul din Ambulatoriul de specialitate.

Reumatologie

Reumatologia constituie o ramură a medicinei interne care se ocupă cu diagnosticul şi monitorizarea bolilor reumatice şi musculoscheletale, respectiv bolile degenerative şi inflamatorii articulare, bolile de ţesut conjunctiv, bolile de ţesuturi moi şi sindroamele musculoscheletale dureroase cronice.

Ambulatoriul Spitalului “Providenţa” oferă servicii medicale din sfera reumatologiei în cadrul cabinetului de specialitate.