Alergologie

Alergologia este specialitatea ce se ocupă cu depistarea şi diagnosticarea, profilaxia şi tratamentul (medicamentos şi/sau imunoterapie), asistenţa medicală şi recuperarea pacienţilor cu boli alergice (afecţiuni de hipersensibilitate iniţiate prin mecanisme imunologice).
 
Consultaţii şi recomandări cu privire la afecţiunile alergice vă pot fi oferite contra-cost în cadrul cabinetului de specialitate al Policlinicii Providenţa.

Boli infecțioase și epidemiologie

Ca ramură medicală distinctă, Epidemiologia urmăreşte identificarea şi evaluarea factorilor de risc pentru o anumită boală,  cu stabilirea mijloacelor şi metodelor de neutralizare a acţiunii acestor factori asupra grupurilor populaţionale cu risc crescut, cu depistarea şi lichidarea proceselor epidemiologice, a stărilor de boală şi cu elaborarea programelor de profilaxie.

Bolile infecţioase sunt boli cu potenţial ridicat de transmitere de la o persoană la alta şi pot fi provocate de microbi, viruşi sau alţi agenţi patologici infecţioşi. Extinderea acestor boli într-o anumită comunitate sau zonă geografică poate declanşa epidemii.

Persoanele interesate pot beneficia de consultaţii medicale în această specialitate în cadrul cabinetului de la Policlinica Providenţa. 

Cardiologie

Cardiologia este specialitatea medicală care cuprinde diagnosticul şi tratamentul bolilor inimii şi ale vaselor de sânge (boli cardiace congenitale, boli cardiace ischemice, insuficienţă cardiacă, valvulopatii, aritmii, boli ale pericardului). Cardiologii sunt medicii specializaţi în această ramură a medicinei, domeniul acestora de activitate fiind complet diferit faţă de cel al chirurgilor cardiovasculari, care realizează intervenţii chirurgicale pe cord.

Spitalul şi Policlinica “Providenţa” oferă servicii medicale în această specialitate atât bolnavilor care se prezintă cu trimitere de la medicul de familie, cât şi contra cost.

Dermatologie

Dermatologia este acea ramură a medicinei specializată în diagnosticarea, tratarea bolilor de piele infecţioase şi neinfecţioase, precum şi în îngrijirea bolnavilor care prezintă astfel de afecţiuni.

Pacienţii care se adresează Policlinicii Providenţa  pot beneficia de următoarele servicii medicale:

 

1. Consultatii dermatologie generala: afectiuni ale pielii, parului si unghiilor, boli microbiene , virale, infectii micotice, boli cronice (ex.  psoriazis, vitiligo, dermatite diverse), alergii cutanate, acnee, rozaceea, dermatita seboreica, cancere cutanate, tumori benigne cutanate.

2. Consultatii venerologie: boli cu transmitere sexuala( infectii cu HPV, herpesul genital, uretrite, balanite, moluscum contagiosum etc.)

3. Chirurgie dermatologica: excizie nevi pigmentari displazici, tumori cutanate benigne sau maligne.

4. Dermatologie pediatrica: dermatita atopica, alergii cutanate, prurigo-uri, hemangioame, infectii microbiene, virale sau micotice cutanate, boli cronice cutanate cu debut in copilarie, afectiuni specifice copilariei, boli genetice

5. Proceduri dermatologice:

 * electrocauterizare lezionala,

* curetare,

* crioterapie,

* biopsie lezionala,

* excizii cutanate

* tratamentul ulcerului varicos

* tratamentul unghiei incarnate

* tratamentul alopeciei (caderii parului )

* diagnosticul cancerului de piele prin dermatoscopie

 5.  Proceduri estetice:

* Tratamente dermatologice pentru acnee

* Corectia transpiratiei excesive prin injectare de toxina botulinica

* Remodelare faciala prin mezoterapie, injectare de acid hialuronic.

 

Diabet, Nutriție, Boli metabolice

Diabetologia este o specialitate medicală care se ocupă cu diagnosticarea şi indicaţiile de terapie ale unei boli extrem de frecvente în ultimii ani: diabetul zaharat. 

În Centrul Medical “Providenţa”, cabinetul de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice oferă consultaţii de specialitate nu doar pacienţilor suspectaţi sau diagnosticaţi deja cu diabet zaharat, ci şi celor cu boli asociate: obezitate, dislipidemie, etc.

Endocrinologie

Endocrinologia reprezintă acea specialitate medicală care vizează diagnosticul şi tratamentul bolilor ce afecteză glandele cu secreţie internă, dar şi alte organe şi sisteme din cadrul acestora. 

La Centrul Medical “Providenţa” consultaţiile medicale pentru bolile endocrine por fi programate la dr. Roxana Costan.

Homeopatie clinică

Homeopatia este o ramură a medicinei alternative care se ocupă cu tratamentul bolilor prin stimularea capacității de vindecare a organismului precum și cu prevenirea apariției afecțiunilor la cei predispuși. Homeopatia abordează omul ca întreg, încercând să trateze ținând cont de acest întreg și de evoluția sa dinamică. Vindecarea este concepută în homeopatie ca o restaurare rapidă, blândă și permanentă a sănătății prin anihilarea bolii în toată extinderea sa.

Medicină internă

Medicina internă reprezintă una dintre cele mai complexe ramuri ale medicinei, ocupându-se prevenţia, diagnosticul şi terapia bolilor organelor interne. Printre specialităţile medicinei interne se numără: cardiologia, endocrinologia, alergologia/imunologia, gastroenterologia, hematologia, nefrologia, pneumologia, reumatologia, geriatria, oncologia.

În cadrul Centrului Medical “Providenţa” funcţionează un cabinet de Medicină Internă, consultaţiile medicale fiind realizate de o echipă de medici cu rezultate recunoscute atât în Iaşi, cât şi la nivel regional.

De asemenea, în cadrul Spitalului “Providenţa” funcţionează o Secţie  de Medicină Internă şi un cabinet de Medicină Internă în ambulatoriul de specialitate, către care se pot adresa pacienţi din întreaga zonă a Moldovei.

Medicina muncii

Servicii medicale pentru companii

Serviciile de medicina muncii oferite  în cadrul Policlinicii Providența vizează diagnosticarea şi monitorizarea bolilor profesionale, a accidentelor de muncă, urmărind, totodată, promovarea sănătăţii şi productivitatea angajaților.

Au avut deja încredere în serviciile de medicina muncii din cadrul policlinicii Providenţa instituții și companii precum: Centrul Eparhial Iaşi, Alpha Medical, Medsana, Centrul Medical Unirea, Medicover, etc.

 

 

Nefrologie

Nefrologia este acea specialitate medicală care se ocupă cu diagnosticarea bolilor rinichilor, precum şi cu tratamentul acestora (medical sau prin dializă). De asemenea, medicii nefrologi sunt cei care monitorizează şi supraveghează medical pacienţii care au suferit un transplant renal.

Pacienţii cu boli renale se pot adresa cabinetului de specialitate din cadrul Centrului Medical “Providenţa” pentru consultaţii şi scheme terapeutice.

Neurologie

Neurologia, ca specialitate medicală, cuprinde serviciile de diagnostic şi tratament ale sistemului nervos central sau periferic (ex. hemoragii cerebrale, boala Parkinson, tumori ale creierului sau ale măduvei spinării, epilepsie, encefalite, meningite, scleroză multiplă, traumatisme cranio-cerebrale, cefalee, migrene, etc.).

Pentru astfel de servicii medicale vă puteţi adresa cabinetului de Neurologie de la Centrul Medical “Providenţa”.

Neurologie pediatrică

Neurologia pediatrică este specialitatea medicală care are ca obiectiv depistarea, diagnosticarea și tratamentul bolilor sistemului nervos central și periferic, precum și a bolilor musculare la copiii între 0 și 17 ani (<18 ani).

O.R.L.

Otorinolaringologia este specialitatea medicală şi chirurgicală care se ocupă cu diagnosticul şi tratamentul bolilor nasului, gâtului şi urechilor.

În Centrul Medical “Providenţa” serviciile medicale în această specialitate sunt asigurate de Cabinetul ORL .

Obstetrică - Ginecologie

Ginecologia este specialitatea medicală care urmăreşte diagnosticarea şi liniile de tratament ale afecţiunilor aparatului genital feminin.

Pentru consultaţii medicale şi indicaţii terapeutice, CM “Providenţa” pune la dispoziţia pacientelor două cabinete de specialitate, unul în cadrul policlinicii, iar celălalt în ambulatoriul de specialitate al spitalului.

Oftalmologie

Oftalmologia este disciplina medico-chirurgicală care are ca scop precizarea diagnosticului și tratamentul afecțiunilor oculare: cataractă, glaucom, strabism, vicii de refracție (hipermetropie, miopie, astigmatism) și urmărire a complicațiilor unor afecțiuni sistemice, de exemplu diabetul zaharat, hipertensiunea arterială, afecțiuni endocrine, reumatologice etc.

Ochiul este organul de simț care face legătura dintre mediul înconjurător și om și totodată reprezintă oglinda sufletului și a trupului: „Luminătorul trupului este ochiul tău. Când ochiul tău este curat, atunci tot trupul tău e luminat; dar când ochiul tău e rău, atunci şi trupul tău e întunecat.”(Lc.11;34)

De aceea, sănătatea ochiului este deosebit de importantă și necesită o atenție deosebită atât din partea medicilor cât și a pacientului.

Providenţa oferă o gamă largă de servicii oftalmologice, atât în cadrul policlinicii, cât şi în cadrul spitalului, în Secţia de Oftalmologie şi în ambulatoriul de specialitate.

Ortopedie şi Traumatologie

Pentru această specialitate, în mod curent, se utilizează denumirea de ortopedie şi traumatologie, desemnând acea parte a medicinei care vizează leziunile traumatice sau de altă natură ale aparatului locomotor.

Astfel de servicii medicale pot fi accesate şi în cadrul cabinetului de specialitate al Centrului Medical “Providenţa”.

Pediatrie

Pediatria reprezintă acea ramură a medicinei care vizează depistarea cauzelor, stabilirea diagnosticului şi a schemelor terapeutice în afecţiunile copilului.

Pacienţii Policlinicii "Providenţa" pot beneficia de asistenţă medicală de specialitate în cadrul cabinetului de Pediatrie.

Pneumoftiziologie

Ca specialitate medicală distinctă, pneumologia urmăreşte diagnosticul, tratamentul şi recuperarea pacienţilor cu afecţiuni ale sistemului respirator (boli pulmonare, bronşice, etc.).

Centrul Medical “Providenţa” oferă servicii medicale de pneumoftiziologie în cadrul cabinetului de specialitate.

Psihiatrie

Psihiatria reprezintă specialitatea medicală ce are drept scop prevenţia, diagnosticul, tratamentul şi reabilitarea persoanelor care suferă de boli mintale.

Centrul Medical “Providenţa” pune la dispoziţia pacienţilor săi un cabinet de psihiatrie în care sunt oferite consultaţii medicale de specialitate.

Psihologie

Psihologia este ştiinţa care se ocupă cu studiul comportamentului uman. Ca serviciu medical, consilierea psihologică are drept scop autocunoaşterea şi dezvoltarea personală, prevenţia şi eliminarea problemelor de ordin emoţional, cognitiv sau de comportament.

De astfel de servicii de terapie pot beneficia pacienţii care se adresează cabinetului de consiliere psihologică din cadrul Centrului Medical “Providenţa”.

Radiologie-Ecografie-Mamografie

Radiologia este acea ramură a medicinei care recurge la tehnologiile imagistice pentru a diagnostica sau trata anumite boli.

Specialitatea Radiologie din cadrul Ambulatoriul Integrat Spitalului Providența deține certificare de management a calității SR EN ISO 9001:2008/ ISO 9001:2008.

În cadrul departamentului de radiologie, pacienţii pot beneficia de următoarele servicii medicale, atât în cadrul Centrului Medical “Providenţa”, cât şi în cadrul Spitalului “Providenţa”:

Radiografii

- radiografie torace

- radiografii ale articulaţiilor şi membrelor 

- radiografie de coloană vertebrală

- radiografie de craniu (sinusuri, şa turcească, incidenţe speciale)

 

Ecografii

- ecografie abdominală

- ecografie pelvină

- ecografie generală

- ecografie mamară

- ecografie scrotală

- ecografie părţi moi

- ecografie urologică (reno-vezico-prostatică)

 

Mamografii - serviciu disponibil doar în cadrul Spitalului Providenţa 

Stomatologie

Stomatologia reprezintă acea ramură a medicinei specializată în tratarea bolilor care apar la nivelul cavităţii bucale.

Providenţa pune la dispoziţia pacienţilor săi două cabinete stomatologice dotate la ultimele standarde în domeniu, în care îşi desfăşoară activitatea medici stomatologi cu înaltă pregătire profesională.

Pacienții care doresc să beneficieze de servicii de stomatologie, pot alege să meargă la una dintre cele două locații Providența: fie la cabinetul din cadrul ambulatoriul de specialitate al Spitalului Providenţa, situat în Șos. Nicolina,  nr. 115, Nicolina 2, CUG, fie la cabinetul de stomatologie care funcționează în cadrul Policlinicii Providența, situată pe Bld. Ștefan cel Mare și Sfânt, nr.10, pe esplanada de la Cub, lângă Mitropolie.