Pachet osteoporoză

Osteoporoza este afecţiunea caracterizată prin scăderea masei osoase şi deteriorarea ţesutului osos. Consecinţele directe sunt slăbirea şi fragilitatea oaselor şi o predispoziţie mai mare la fracturi decât în cazul unui os sănătos.

Cel mai des afectate sunt oasele şoldului, articulaţiile membrelor sau coloana vertebrală care ajunge să se curbeze, tasarea vertebrelor conducând la scădere în înălţime şi durere cronică.

Categoriile de risc pentru această afecţiune sunt atât femeile cât şi bărbaţii. În cazul femeilor, riscul este mai mare şi se recomandă efectuarea unui test DXA o dată pe an pentru femeile cu vârsta între 45-60 ani şi o dată la 6 luni pentru femeile de peste 60 de ani.

Osteodensitometria este metoda de referinţă pentru diagnosticarea osteoporozei. Este o investigaţie paraclinică de măsurare a densităţii osoase şi se realizează prin testul DXA (dublă absorbţimetrie cu raze X) care:

+ stabilişte diagnosticul de osteoporoză şi evaluează riscul de demineralizare osoasă în timp;

+ măsoară rezistenţa oaselor;

+stabileşte eficacitatea tratamentului osteoporozei.

Examinarea DXA este o procedură rapidă, fără durere, comodă şi neinvazivă ce presupune o doză mică de iradiere. Pacientul care efectuează o astfel de procedură nu necesită nici o pregătire în prealabil iar timpul examinării este de doar câteva minute.

Diagnostic rapid şi fără durere la Spitalul Providenţa

Osteodensitometrul DXA Horizon este produs de Hologic USA, prima companie care a introdus sistemul DXA, stabilind standardul pentru densitometria osoasă.

Spitalul Providenţa pune la dispoziţia pacienţilor un nou pachet complet pentru diagnosticul de osteoporoză. Pachetul cuprinde  o consultaţie de specialitate, testul DXA pentru două segmente precum şi consultaţia de interpretare a acestor investigaţii.

Pachet osteoporoză + DXA  -  450 Ron

  • Consultație reumatologie sau recuperare medicală cu interpretarea rezultatelor şi stabilirea schemei de tratament ;
  • Evaluare DXA pentru două segmente  
  • Set analize medicale : Hemoleucograma, TGP, VSH, creatinina, fosfataza alcalina, proteine totale, calciu total, calciu ionic, Vitamina D

Accesarea serviciilor se face cu programare prealabilă la numărul de telefon 0786 261 263, pe email la programari.spital@providentamedical.ro sau la sediul Spitalului „Providența”, Șoseaua Nicolina, nr. 115, Nicolina 2, Cug, Iași.