Spitalul „Providența” a fost partener în cadrul Festivalului de șah „Suflet de român”

Festivalul  „Suflet de român” la șah

- comunicat de presă-

În perioada 10-13 ianuarie 2019, la Hotel Moldova din Iași s-a desfășurat Festivalul „Suflet de român” la șah, ediția a II-a, competiție organizată de către Asociația Județeană de Șah Iași în parteneriat cu Asociația pentru Cultură și Sport George Ogăraru și Asociația Om Bun din Iași.

La turneul adresat juniorilor sub 12 ani au participat copii de perspectivă în domeniul șahului. După cele 4 zile de concurs câștigător în clasamentul general a fost Mircea-Andrei Cazan din Constanța, iar la băieți vârsta 10 ani, câștigător a fost David Cuzub de la clubul Micul Șahist din Iași.  Participantul care a adunat cele mai multe puncte la băieți, vârsta 8 ani, a fost Dodoi Matei de la Politehnica Iași.

În clasamentul general la fete s-a detașat Cleopatra Darie, la categoria de vârstă 10 ani a fost Daria-Tiana Litcanu, iar la fete 8 ani câștigătoare a fost Anastasia Leca Andrei, ambele de la clubul Micul Șahist, Iași.

La turneul seniorilor după desfășurarea celor 6 runde câștigător a fost maestrul național Mircea Marinescu din Satu Mare, în timp ce prima în clasamentul feminin a fost Ana Petricenco, din Chișinău.

În clasamentul rezervat părinților câștigător a fost declarat Iulian Sabarez din Oțeleni, jud. Iași, urmat de Samson Ioan și Andrei Cotae din Iași.

Premiile acordate câștigătorilor au constat în bani, cupe, drapele, tricouri și mingi de fotbal cu autograf și au fost înmânate premianților de către cunoscutul fotbalist  George Ogăraru care a fost prezent pentru a sublinia rolul mișcării fizice în rândul tuturor șahiștilor.  De asemenea, părinții au fost răsplătiți cu vouchere de analize medicale înmânate de un reprezentant al Spitalului „Providența”.

Astfel, după 4 zile de șah de calitate, cu peste 115  jucători, legitimați la cluburi din șapte județe  din Iași, București, Constanța, Satu Mare, Botoșani, Suceava și Vaslui alături de alți 13 jucători din Chișinău și Ungheni (Republica Moldova), Apostol Alin, reprezentant al Asociației Județene de Șah,  ne-a declarat: Felicitări tuturor participanților și mulțumesc foarte mult pentru sprijinul acordat din partea sponsorilor Codeless, Casa Lebăda”, Spitalului „Providența”, conducerii Hotelului Moldova precum și părintelui Toma Dumitru de la Biserica Sf. Lazăr care ne-a ajutat cu cazarea jucătorilor din Republica Moldova”, a declarat domnul Alin Apostol.

Mai multe detalii găsiți aici - video Iași Tv Life